Outlook 2003

Dit document beschrijft hoe u de diverse instellingen voor Microsoft Outlook 2003 kunt instellen om gebruik te maken van onze mailserver(s).

Het begint allemaal met het openen van Microsoft Outlook, u krijgt dan een soortgelijk scherm als hieronder te zien:

Daarna is het zaak dat we de email instellingen openen via het "Extra -> EmailAccounts" scherm.

U moet een nieuw account aanmaken:

Hierna kunt u kiezen of u gebruik wilt maken van een POP account of een IMAP account. Het verschil tussen beide type accounts is het volgende:

Bij een POP account staat de mail tijdelijk in een directory op de server, zodra u verbinding maakt worden de emailtjes gedownload en verwijderd van de server. Dit is een handige oplossing om ruimte te besparen binnen uw account en het zorgt ervoor dat u altijd alle email lokaal kunt bereiken, ook als er onverhoopt geen verbinding met internet is.

Bij een IMAP account blijft de mail op de server staan, u kunt dan overal ter wereld bij uw email, bijvoorbeeld via webmail. Het kan echter voorkomen dat een IMAP client (Microsoft Outlook bijvoorbeeld) niet alle inhoud lokaal opslaat, waardoor het mogelijk is dat bij een verbroken internet verbinding niet alle email gezien kan worden. Het andere nadeel is dat de ruimte binnen uw account afneemt naarmate u meer email opslaat.

In de volgende plaatjes zult u zien wat u moet instellen om de POP3 instellingen rond te krijgen. Het spreekt voor zich dat u het email adres, uw naam, en het wachtwoord zelf moet invullen naar de instellingen die u heeft gekregen van uw domein eigenaar, of van ons.

Voor we deze instellingen laten zien van de POP3 instellingen is het belangrijk om te weten dat alle plaatjes gevolgd moeten worden om uw email zo veilig mogelijk te benaderen en versturen als mogelijk. Dit is met name van belang als u draadloos, of op diverse locaties uw email gebruikt waarbij u niet altijd de controle over de netwerken heeft.

Begin scherm POP3 instellingen:

Meer instellingen die gevolgd moeten worden:

Uitgaande email instellingen:

Geavanceerde instellingen, extra beveiliging voor het ophalen en versturen van uw email:

Hetzelfde geldt voor de IMAP instellingen.

Eerste overzicht voor de IMAP instellingen:

Meer instellingen die gevolgd moeten worden:

Uitgaande email instellingen:

Geavanceerde instellingen:

Als al deze instellingen met succes gevolgd zijn, moet het nu mogelijk zijn om email te ontvangen en te versturen. Mocht dat niet lukken, neemt u dan contact op met support@jr-hosting.nl.

• Email, SSL