WordPress is een met CMS uitgerust blog software pakket waarmee relatief eenvoudig nieuwe websites in de lucht geholpen kunnen worden. WordPress geeft de eindgebruiker de mogelijkheid om door middel van een CMS backend eenvoudig nieuwe content te plaatsen en te beheren. Gezien de eenvoud en de snelheid waarmee een klant met WordPress aan de slag kan is het niet verwonderlijk dat veel van onze klanten kiezen voor een WordPress installatie.

JR-Hosting kan zorg dragen voor de installatie van uw nieuwe WordPress site voor een kleine meerprijs (zie Hosting), evenals dat wij via een centrale tool uw site up to date houden. U kunt dan zelf de vormgeving en gewenste thema’s instellen en gebruiken. Ook kunnen wij voor een meerprijs deze vormgeving voor u opzetten. Houd u er echter rekening mee dat deze kosten aanzienlijk kunnen oplopen, en dat het wellicht voordeliger is om gebruik te maken van ons totaal pakket (zie Hosting).

Mocht u ervoor kiezen om een WordPress installatie op te zetten, willen wij u met klem verzoeken om het beheer account niet ”admin”  te noemen. Dit is het standaard administratieve beheerder account, welke op grote schaal door de boze buitenwereld wordt misbruikt. Het is in uw en ons belang dat er geen misbruik wordt gemaakt van uw WordPress installatie. Wees creatief met het beheerder account, en zorg ervoor dat deze niet eenvoudig te raden is, en maak tevens gebruik van een complex wachtwoord (waarbij WordPress “strong” aangeeft bijvoorbeeld).

Mochten wij constateren dat u helaas toch gebruikt maakt van het ”admin” account, zullen wij contact met u opnemen om deze te hernoemen. In overleg zullen wij dan bekijken wat de mogelijkheden zijn om eventueel misbruik te voorkomen.