In een gedetailleerde blog (introductie, iets technisch) op het eigen blog van Remko, is beschreven dat we zijn overgestapt van MailScanner en Mailwatch naar rspamd. Hierdoor is er geen webpagina meer waar u naar kunt browsen om te zien welke spam er al dan niet is afgeleverd. Handelingen omtrent spam kunt u nu direct in uw mailbox doen. Krijgt u een e-mail in uw inbox welke spam is? Verplaats deze dan naar de Spam map.

Indien u een e-mail krijgt in uw spam map maar dat blijkt geen spam te zijn, verplaats deze dan naar de Inbox, of een andere relevante map. Ons systeem zal dan automatisch leren dat deze email de volgende keer bij voorkeur niet weer gemarkeerd wordt als Spam. Het kan even duren voor het filter slim genoeg is om dat te doen, de kracht van herhaling is hier van toepassing.

De redenen om over te stappen zijn met name gebasseerd op bron beschikbaarheid, de hoeveelheid geheugen en rekenkracht die de vorige applicaties nodig hadden waren grofweg te groot om te kunnen blijven gebruiken. rspamd is geschreven om snel te zijn en heeft een veel kleinere footprint op het gebied van rekenkracht en geheugen waardoor dit een veel idealere applicatie lijkt te zijn. Berichten die zeker spam zijn, worden geweigerd voordat deze het systeem binnen kan komen.

Indien u hier vragen en/of opmerkingen over heeft horen wij die graag!

About the Author

JR Hosting ()

Website: http://PLACEHOLDER.wpsho